Pas op: huis nog dit jaar verkopen kan nadeel hebben!

Wie op dit moment een huis te koop heeft staan maar nog geen nieuwe woning heeft gevonden, kan wellicht beter even wachten. Wie een oude hypotheek wil mee verhuizen, geeft zichzelf minder tijd als er nog in 2018 wordt verkocht.

Daarvoor waarschuwt De Hypotheekshop.

Huizenbezitters die voor 31 december 2012 een hypotheek afsloten, kunnen deze meeverhuizen naar de nieuwe woning, zonder de verplichting de lening in 30 jaar af te lossen.

Aflossingsvrij
Het gaat dus om mensen met een aflossingsvrije hypotheek of andere oudere hypotheekvorm, die deze willen meeverhuizen. Dat mag, zolang het niet meer dan 50% van de woningwaarde betreft. Deze hypotheek meenemen kan voor lagere maandlasten zorgen.

Dat overgangsrecht is echter niet eeuwigdurend: er kan gebruik van worden gemaakt in het jaar dat het huis wordt verkocht en het kalenderjaar erop. Wie dus in december nog zijn huis verkoopt, heeft dus nog tot 31 december 2019 om een nieuwe hypotheek met voordeel af te sluiten. Wordt gewacht met verkopen tot januari, dan loopt de deadline tot 31 december 2020.

Bekijk ook:
’Aflossingsvrij geen reden voor paniek’
Nu al snel het huis verkopen en daarna gaan huren om rustig op zoek te gaan naar een nieuwe woning is dus wellicht niet zo slim.

Bron; De Telegraaf 6 december 2018